WEBSITE

Nieuwsbrief januari 2016

Albert

van dedem

 

Stilstand is achteruitgang

Update WMP

 

Het jaar 2015 was voor beleggers een achtbaan: het verschil tussen het hoogste en laagste punt van ‘onze’ AEX index in het kalenderjaar bedroeg 21%. Het beursjaar werd gedreven door factoren als de groeivertraging in China, de verdere val van de olieprijs, de intenties van Centrale Bank-presidenten, gruwelijke aanslagen, de kracht van de dollar, de onttroning van Volkswagen. En dichter bij huis de ongekende koersval van Delta Lloyd - ooit beurslieveling - en het faillissement van Imtech. Het slot was minder opzienbarend en maskeert deze hectiek: de wereldindex (MSCI World) sloot het jaar af met een winst in lokale valuta van 1,3%. In euro’s steeg dezelfde index 9%. De AEX index steeg met 4,1%.

 

WMP kan wederom terugzien op een succesvol jaar. Wij hebben het vermogen onder beheer en regie zien toenemen tot ruim € 1,4 miljard, zowel dankzij positieve beleggingsresultaten als ook door een sterke toename van het aantal cliënten.

 

Wij hebben onze organisatie in 2015 op diverse fronten verder versterkt. Onder meer door de komst van Wouter Postma (senior relatiebeheerder), afkomstig van Van Lanschot Bankiers en de aanstelling van Prof. Dr. Jaap Koelewijn als extern adviseur van ons Investment Committee. Daarnaast verheugt het ons dat begin december de heer mr Jan Derck van Karnebeek MBA, Chief Commercial Officer bij Heineken NV, is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van de vennootschap.

 

Graag informeren wij u tevens over enkele ontwikkelingen in 2016. In het kader van 'stilstand is achteruitgang', hebben wij ons logo, de huisstijl, de website en de beleggingsrapportage vernieuwd. De rapportage bevat nu meer details over de onderliggende beleggingen in de portefeuille (‘look through’) en de directe en indirecte kosten van de beleggingen.

 

Tenslotte verheugt het ons u te informeren dat wij een kantoor in Zürich hebben geopend onder de naam Wealth Management Partners (Switzerland) AG. WMPS gaat zich met een lokaal team van Nederlandse vermogensbeheerders richten op voornamelijk Nederlandse cliënten, die vermogen in Zwitserland aanhouden. Dit team zal zelf ook participeren in deze dochteronderneming en in de loop van het jaar worden uitgebreid naar vier à vijf topprofessionals.